Jesień jest piękna. Kolorowa i ciepła póki co, ale rozgrzewającą zupą trzeba się ratować choćby w przeziębieniach, które ostatnio trzyma mnie dość długo. Polecam fasolową z dodatkiem chili.
Składniki :
* 4 duże ziemniaki
* 300g mięsa wieprzowego z kością np. żeberek
* duża marchewka
* liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego
* pół papryczki chili
* korzeń pietruszki
* puszka białej fasoli
* majeranek
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pół papryczki chili i pokrojoną marchewkę wraz z pietruszką. Gotować wywar około 40 minut. Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dołożyć odsączoną fasolę i majeranek. Zagotować, przyprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.
Składniki :
* 4 duże ziemniaki
* 300g mięsa wieprzowego z kością np. żeberek
* duża marchewka
* liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego
* pół papryczki chili
* korzeń pietruszki
* puszka białej fasoli
* majeranek
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Mięso zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pół papryczki chili i pokrojoną marchewkę wraz z pietruszką. Gotować wywar około 40 minut. Dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dołożyć odsączoną fasolę i majeranek. Zagotować, przyprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.
Jak na ostro to ja uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńściskam kochana
dawno nie robiłam fasolowej, chyba zrobię w tym tygodniu :)
OdpowiedzUsuńOj coś dla mojego taty ;) Ja niestety nie mogę fasoli.
OdpowiedzUsuń