Fasolkę uwielbiam, mam swoją w ogródku, więc często gości na naszym stole. Do obiadu z bułką tartą - no wręcz nie mogę się nią najeść. Dzisiaj postanowiłam do tej tartej bułki dodać suszone pomidory - to idealne połączenie.
Składniki :
* 300g fasolki szparagowej żółtej
* 2 łyżki masła 82%
* łyżka bułki tartej
* 3-4 suszone pomidory
Przygotowanie :
Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Rozpuścić masło, dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz bułkę tartą. Polać fasolkę, podawać na ciepło do obiadu, bądź na zimno jako przystawkę.
Składniki :
* 300g fasolki szparagowej żółtej
* 2 łyżki masła 82%
* łyżka bułki tartej
* 3-4 suszone pomidory
Przygotowanie :
Fasolkę obgotować w osolonej wodzie. Rozpuścić masło, dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz bułkę tartą. Polać fasolkę, podawać na ciepło do obiadu, bądź na zimno jako przystawkę.
U mnie na dzisiejszy obiad również fasolka szparagowa :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam fasolkę :)
OdpowiedzUsuńChyba się skusze i zrobię taką fasolkę:) z suszonymi pomidorami, które uwielbiam na pewno będzie mi smakowac:)
OdpowiedzUsuńpięknego weekendu kochana:)
z suszonymi pomidorami jeszcze nie jadłam, ciekawe :
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, nigdy tak fasolki nie jadłam. Ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuń