Sezon na truskawki powoli dobiega końca. U mnie jeszcze pojawiają się w koktajlach czy owsiankach, ale już coraz rzadziej i najchętniej zjadam je na surowo. Tym razem powstało pyszne ciasto. Idealne do popołudniowej kawki.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* 300g truskawek
* galaretka truskawkowa
* budyń waniliowy
* szklanka soku pomarańczowego
* 3 łyżki soku z cytryny
* pół szklanki wrzątku
* łyżeczka cukru brązowego
Przygotowanie :
Biszkopt przeciąć na pół. Wrzątek wymieszać z cukrem i cytryną. Posmarować biszkopt. Budyń przygotować na szklance soku pomarańczowego. Jeszcze ciepły wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim. Górę biszkoptu skropić wodą z cukrem i cytryną, ułożyć truskawki. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na truskawki. Odstawić o lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* 300g truskawek
* galaretka truskawkowa
* budyń waniliowy
* szklanka soku pomarańczowego
* 3 łyżki soku z cytryny
* pół szklanki wrzątku
* łyżeczka cukru brązowego
Przygotowanie :
Biszkopt przeciąć na pół. Wrzątek wymieszać z cukrem i cytryną. Posmarować biszkopt. Budyń przygotować na szklance soku pomarańczowego. Jeszcze ciepły wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim. Górę biszkoptu skropić wodą z cukrem i cytryną, ułożyć truskawki. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na truskawki. Odstawić o lodówki, do całkowitego stężenia galaretki.
Właśnie takie ciasto chodzi za mną od dawna:) Oj chyba zrobię na weekend:)
OdpowiedzUsuńkochana, pięknego wakacyjnego weekendu:)
Chyba Cię odwiedzę:)takie pyszności robisz.
OdpowiedzUsuńpyszne ciacho :)
OdpowiedzUsuń