Ryba z grilla jest pyszna. Moja zawsze z nutą cytryny i koperku. Taką uwielbiamy i taka na grillu ląduje i tym razem. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze przecież. Smacznego!
Składniki :
* łosoś surowy
* 2 cytryny
* pęczek koperku
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* łyżka masła
Przygotowanie :
Łososia kroimy na porcje. Każdy kawałek układamy na folii, dodajemy odrobinę masła, przyprawy, sok z cytryny i posiekany koperek. Związujemy w papiloty i grillujemy przez 15 minut. Podajemy na ciepło z plasterkami cytryny i świeżym koperkiem.
Składniki :
* łosoś surowy
* 2 cytryny
* pęczek koperku
* sól, świeżo mielony czarny pieprz
* łyżka masła
Przygotowanie :
Łososia kroimy na porcje. Każdy kawałek układamy na folii, dodajemy odrobinę masła, przyprawy, sok z cytryny i posiekany koperek. Związujemy w papiloty i grillujemy przez 15 minut. Podajemy na ciepło z plasterkami cytryny i świeżym koperkiem.
mm mniam, mniam
OdpowiedzUsuńJutro planuję grilla ale nie kupiłam łososia... szkoda, bo bym na pewno go zrobiła... następnym razem!
OdpowiedzUsuńCałuski i milutkiego weekendu kochana:)
mniam! :) po prostu pysznie :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za łososiem XD
OdpowiedzUsuńkocham rybki z grilla :) pycha!
OdpowiedzUsuń