Składniki :
-
* paczka fasoli Jaś
-
* kawałek surowego wędzonego boczku
-
* kiełbasa podsuszana
-
* 2 cebule
-
* koncentrat pomidorowy
-
* olej rzepakowy
-
* majeranek , ziele angielskie , liść laurowy , sól , pieprz cayenne
Przygotowanie :
Fasolę najlepiej namoczyć dzień wcześniej. Gotujemy razem z boczkiem aż będzie miękka. Wrzucamy ziele angielskie , liście laurowe oraz pieprz w ziarenkach. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy razem z kiełbasą na oleju rzepakowym. Łączymy z fasolą, dodajemy koncentrat pomidorowy. Zagotujemy dodając majeranek. Przyprawiamy solą i pieprzem.
O tak! To cudownie rozgrzewające i sycące danie :)
OdpowiedzUsuńto dopiero początek :)
UsuńUwielbiam Marto taką fasolę:)
OdpowiedzUsuńjak takie chłodniejsze dni to ja też !
Usuń