Dzisiaj co prawda piątek i mięsa się nie je, ale wczoraj przygotowałam obiad na kilka dni, bo weekend mam pracujący i czasu na stanie przy garach brak. Mięso wieprzowe dobrze doprawione z nutą cynamonu to strzał w dziesiątkę. Polecam i Wam przygotowanie ich na obiad. Błyskawicznie zapraszam Was do stołu!
Składniki :
* 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
* sól, pieprz
* łyżeczka cynamonu
* cebula, czosnek
* łyżka bułki tartej
* jajko
* tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą. Wyrobić masę, formować klopsy i obsmażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podlać szklanką wody lub bulionu. Gotować około 40 minut. Podawać z ziemniakami i mizerią.
Składniki :
* 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
* sól, pieprz
* łyżeczka cynamonu
* cebula, czosnek
* łyżka bułki tartej
* jajko
* tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać do mięsa razem z jajkiem i bułką tartą. Wyrobić masę, formować klopsy i obsmażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podlać szklanką wody lub bulionu. Gotować około 40 minut. Podawać z ziemniakami i mizerią.
Pyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńsuper klopsiki :)
OdpowiedzUsuńwyglądają smakowicie:)
OdpowiedzUsuń