Frytek to u mnie nie było już bardzo, bardzo długo. Jakoś nie było czasu ich przygotować, a te z oregano smakują najlepiej. Do tego majonez obowiązkowo. Kto też je frytki z majonezem?
Składniki :
* 2 kg dużych ziemniaków
* olej rzepakowy do smażenia
* łyżeczka suszonego oregano
* różowa sól himalajska
Przygotowanie :
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Ziemniaki obgotować przez 5 minut. Odlać wodę, wyłożyć frytki na ręcznik papierowy. Zagrzać olej i partiami smażyć frytki z obu stron na złoty kolor. Przyprawić solą i oregano. Podawać z majonezem.
Składniki :
* 2 kg dużych ziemniaków
* olej rzepakowy do smażenia
* łyżeczka suszonego oregano
* różowa sól himalajska
Przygotowanie :
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki. Ziemniaki obgotować przez 5 minut. Odlać wodę, wyłożyć frytki na ręcznik papierowy. Zagrzać olej i partiami smażyć frytki z obu stron na złoty kolor. Przyprawić solą i oregano. Podawać z majonezem.
no to szykuj! wpadam, zaraz na obiadek!
OdpowiedzUsuńja wolę z ketchupem :) a frytki jem bardzo rzadko.
OdpowiedzUsuń