Sezon na szparagi trwa. Chociaż na targu widziałam je już dużo wcześniej. U mnie wczoraj zakupione po raz pierwszy zielone szparagi zrobiłam po prostu z bułka tartą. Skoro S zjadł do obiadu to znaczy się, że były pyszne!
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* 3 łyżki masła
* 2 łyżki bułki tartej
Przygotowanie :
Końcówki szparagów odciąć lub lekko ułamać. Wodę osolić, dodać łyżeczkę cukru. Szparagi obgotować przez 15 minut, odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, lekko osolić. Przesmażyć i polać szparagi. Podawać ciepłe.
Pomyśleć, że ja nigdy szparagów nie jadłam... :D
OdpowiedzUsuńczas to zmienić :)
UsuńJa też nigdy nie jadłam szparagów.
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś spróbować.
polecam :) bo są pyszne! :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńjak jeszcze kupię białe to zrobię zupę krem :)
UsuńMm, takie szparagi z bułą to połączenie idealne. :) Ja dziś do obiadu podałam fasolkę szparagową, prawie jak szparagi. :D
OdpowiedzUsuńteż pyszne! :)
UsuńSama klasyka tez takie dzis robilam;) no i jeszcze zupke szparagowa;)))
OdpowiedzUsuńja chcę zupę krem zrobić jeszcze :)
Usuńuwielbiam szparagi!
OdpowiedzUsuńmy też :)
UsuńWłaśnie dziś jadłam na obiad, tylko białe :) Pycha!
OdpowiedzUsuńja muszę zrobić jeszcze zupę krem :)
Usuńprosto, szybko i pyyyysznie
OdpowiedzUsuń