10:00

Grzybowa zupa z pulpecikami

Idealna zupa na jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam!

Składniki :
* włoszczyzna
* 300g mielonej wołowiny
* sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
* 200g pieczarek
* 200g podgrzybków
* łyżka masła
* 3-4 ziemniaki 
* łyżka gęstej śmietany
* koperek
* oregano
Przygotowanie :
Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami.  Z mięsa uformować kulki i wrzucić do wywaru. Grzyby pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy razem z ziemniakami. Gotować aż do miękkości ziemniaków. Dodać śmietanę, posypać koperkiem i oregano. 

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam ale z klopsikami jeszce nie jadlam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystko co jest grzybowe! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak patrzę, czytam i kurcze aż ślinka mi cieknie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie było u mnie grzybowej.
    Pozdrawiam kochana:)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszna zupka :) z pulpecikami grzybowej jeszcze nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Magiczne życie Marty , Blogger