Idealna zupa na jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam!
Składniki :
* włoszczyzna
* 300g mielonej wołowiny
* sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
* 200g pieczarek
* 200g podgrzybków
* łyżka masła
* 3-4 ziemniaki
* łyżka gęstej śmietany
* koperek
* oregano
Przygotowanie :
Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami. Z mięsa uformować kulki i wrzucić do wywaru. Grzyby pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy razem z ziemniakami. Gotować aż do miękkości ziemniaków. Dodać śmietanę, posypać koperkiem i oregano.
Składniki :
* włoszczyzna
* 300g mielonej wołowiny
* sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
* 200g pieczarek
* 200g podgrzybków
* łyżka masła
* 3-4 ziemniaki
* łyżka gęstej śmietany
* koperek
* oregano
Przygotowanie :
Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami. Z mięsa uformować kulki i wrzucić do wywaru. Grzyby pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy razem z ziemniakami. Gotować aż do miękkości ziemniaków. Dodać śmietanę, posypać koperkiem i oregano.
Uwielbiam ale z klopsikami jeszce nie jadlam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko co jest grzybowe! :)
OdpowiedzUsuńTak patrzę, czytam i kurcze aż ślinka mi cieknie...
OdpowiedzUsuńDawno nie było u mnie grzybowej.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam kochana:)
pyszna zupka :) z pulpecikami grzybowej jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuń