Kto nie lubi karkóweczki z grilla? U mnie jest zawsze krucha, bardzo dobrze doprawiona i idealnie smakuje z zimnym piwkiem. Polecam nie tylko na sezon grillowy, bo równie dobrze sprawdzi się ten przepis gdy karkówkę przygotujemy na patelni lub w piekarniku.
Składniki :
* 5-6 plastrów karkówki
* szklanka piwa
* oregano
* rozmaryn
* czosnek
* sól, pieprz
* papryka czerwona słodka i ostra
Przygotowanie :
Każdych ziół daję po małej łyżeczce i mieszam w misce razem z piwem. Karkówkę lekko nacinam z każdej strony, wkładam do marynaty przynajmniej na 3 godziny. Tak przygotowane mięso odsączam z piwa na ręczniku papierowym i grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Najlepiej żeby plastry karkówki były cieńsze, wtedy ładnie na złoty kolor nam się ugrilluje.
Składniki :
* 5-6 plastrów karkówki
* szklanka piwa
* oregano
* rozmaryn
* czosnek
* sól, pieprz
* papryka czerwona słodka i ostra
Przygotowanie :
Każdych ziół daję po małej łyżeczce i mieszam w misce razem z piwem. Karkówkę lekko nacinam z każdej strony, wkładam do marynaty przynajmniej na 3 godziny. Tak przygotowane mięso odsączam z piwa na ręczniku papierowym i grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Najlepiej żeby plastry karkówki były cieńsze, wtedy ładnie na złoty kolor nam się ugrilluje.
Uwielbiam karkóweczkę z grilla, a dobrze zamarynowaną to już w ogóle:)
OdpowiedzUsuńściskam kochana
Moje ulubione mięsko na grilla^^
OdpowiedzUsuńtaką karkóweczką to bym nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuń