Torcik zrobiony dawno temu na urodziny Zosi. Ładny, smaczny i przede wszystkim kolorowy - więc na czteroletniej dziewczynki po prostu idealny. Nie podobają mi się torty z masy cukrowej - może są pięknie - ale jakoś taki domowy tort - w całości jadalny jest dla mnie numerem jeden!
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu jest najlepszy
* litr śmietany kremówki
* łyżka cukru pudru
* słoiczek dżemu malinowego
* 200g świeżych malin
* szklanka ciepłej, przegotowanej wody
* sok z połowy cytryny
* kolorowe lentylki do dekoracji
* podłużne biszkopty do dekoracji
* czekoladowe literki do dekoracji
Przygotowanie :
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Dokleić biszkopty, udekorować. Można tort przewiązać wstążką.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu jest najlepszy
* litr śmietany kremówki
* łyżka cukru pudru
* słoiczek dżemu malinowego
* 200g świeżych malin
* szklanka ciepłej, przegotowanej wody
* sok z połowy cytryny
* kolorowe lentylki do dekoracji
* podłużne biszkopty do dekoracji
* czekoladowe literki do dekoracji
Przygotowanie :
Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Dokleić biszkopty, udekorować. Można tort przewiązać wstążką.
uroczy torcik :)
OdpowiedzUsuńuroczy torcik :)
OdpowiedzUsuń