Dzisiaj propozycja na lekki i pyszny obiad z rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione cytryną oraz ziołami.
Składniki :
* 2 kawałki dowolnej ryby - u mnie mintaj
* 2 małe ziemniaki
* sól , pieprz
* sok z cytryny
* bazylia , inne ulubione zioła
* dowolny mix warzyw
Przygotowanie :
Rybę pokroić na mniejsze kawałki , przyprawić do smaku, Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. W garnku do gotowania na parze, bądź na specjalnej kratce ułożyć ziemniaki, warzywa i parować około 20 -30 minut. Dodać rybę i parować kolejne 10 minut. Całość skropić sokiem z cytryny i posypać ziołami.
Parowanie w modzie! :) Zjadłabym taką rybkę. :)
OdpowiedzUsuńwiosna idzie :) lekkie dania się sprawdzają :)
UsuńOstatnio coraz częściej mam chęć na takie lekkie i zdrowe dania, ewidentnie wiosna :)
OdpowiedzUsuńdokładnie KASIU :)
UsuńObiad idealny dla mnie, bo uwielbiam ryby:) zdrowo i kolorowo. Basia
OdpowiedzUsuńmy też uwielbiamy ryby :)
UsuńZdrowo <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam ryby pod każdą postacią! Ostatnio jestem fanką pieczonego pstrąga, danie proste a pyszne i zdrowe:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
pstrągi mi się kojarzą z rybką z grilla :)
Usuń