Znowu makaron. Pewnie macie już dość, ale nic nie poradzę, że makaron króluje w mojej kuchni i go uwielbiam. Tym razem makaron chiński, a właściwie z zupki chińskiej. Jeszcze nie próbowałam wykorzystywać go do smażenia. Muszę powiedzieć, że to danie zyskuje na smaku dzięki kropli sosu sojowego. Polecam przygotować go w swojej kuchni, mam nadzieję, że i Wam posmakuje!
Składniki :
* makaron z dowolnej zupki chińskiej
* ulubione warzywa bądź pół mieszanki warzywnej mrożonej
* pierś z kurczaka
* sezam , czarnuszka
* 2 łyżki sosu sojowego
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* ulubione przyprawy
* czerwona papryka konserwowa
Przygotowanie :
Mięso kroimy w paseczki, marynujemy w sosie sojowym i przyprawach. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy kurczaka. dodajemy mieszankę warzyw i dusimy do miękkości. Makaron zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Dodajemy do mięsa. przesmażamy razem z przyprawami. Dodajemy pokrojoną w paseczki czerwona paprykę konserwową. Całość podajemy z sezamem i czarnuszką.
Mmm aż zgłodniałam! Lubię przepisy z makaronami z zupek, smakują mi.:)
OdpowiedzUsuńja lubię i w sałatkach i taki smażony ;)
UsuńUwielbiam takie pyszności:) A ten makaron bez przypraw zalewasz wodą tak?
OdpowiedzUsuńdaję sam makaron dlatego, że doprawiam jeszcze po swojemu :)
Usuńlubię takie dania:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie możesz codziennie dodawać jakiś post o makaronie, też jestem jego fanką :)
OdpowiedzUsuńA ten z zupek chińskich jest naprawdę dobry :))
będą kolejne makarony :)
UsuńWpadam z rewizytą..... ;)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na chiński makaron, tak kolorowo Ci to wyszło ...
....i fajnie, że doprawiasz swoimi przyprawami, bo te z zupek są takie sobie.....
Pozdrawiam i zapraszam do siebie częściej.... ;)))
będę zaglądała częściej :) a co do przypraw to wolę swoje :)
UsuńPycha chinszczyzna! :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń