Przepis podpatrzony u Laury. Chciałam jakoś inaczej przygotować pierś z kurczaka, miałam puszkę mleczka kokosowego i warzywa w domu więc padło na green curry. Nam smakowało, a Wam polecam spróbować.
Składniki :
* 2 ugotowane torebki ryżu
* podwójna pierś z kurczaka
* 2 papryki - u mnie czerwone
* 300g zielonej fasolki szparagowej
* 2 cebule czerwone
* puszka mleczka kokosowego
* 2 łyżki oleju
* 2 łyżeczki pasty green curry
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oleju. Dodać pastę curry i wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i poddusić żeby mleczko trochę odparowało. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i przesmażyć. Dodać papryki. Poddusić. Dodać fasolkę i wymieszać. Do warzyw dodać kurczaka i całość wymieszać i zagotować. Podawać z ryżem.
Składniki :
* 2 ugotowane torebki ryżu
* podwójna pierś z kurczaka
* 2 papryki - u mnie czerwone
* 300g zielonej fasolki szparagowej
* 2 cebule czerwone
* puszka mleczka kokosowego
* 2 łyżki oleju
* 2 łyżeczki pasty green curry
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oleju. Dodać pastę curry i wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i poddusić żeby mleczko trochę odparowało. W garnku rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i przesmażyć. Dodać papryki. Poddusić. Dodać fasolkę i wymieszać. Do warzyw dodać kurczaka i całość wymieszać i zagotować. Podawać z ryżem.
Super przepis- dzięki. Akurat dzisiaj nie miałam pomysłu na obiad:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńrobiłam ostatnio ale w wersji czerwonej :)
OdpowiedzUsuńooo, uwielbiam zielone curry! ♥
OdpowiedzUsuń