Witam Was wszystkich serdecznie po świętach. Chwilę mnie tutaj nie było, bo życie poza blogowe wkręciło mnie na 120% i musiałam zająć się sprawami ważniejszymi. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z wpisem i będzie to torcik. Tort był robiony przed świętami.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* galaretka truskawkowa
* szklanka soku pomarańczowego do nasączenia biszkoptu
* 800ml śmietany kremówki
* 250g serka mascarpone
* 3-4 łyżki cukru pudru
* opłatek na tort
* niebieski barwnik spożywczy
* wiórki z czekolady toffi
* wiórki kokosowe
Przygotowanie :
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i przelać do blaszki. Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Na pierwszy blat położyć galaretkę. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować niebieskim kremem. Torcik schłodzić. Boki obsypać wiórkami z czekolady.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* galaretka truskawkowa
* szklanka soku pomarańczowego do nasączenia biszkoptu
* 800ml śmietany kremówki
* 250g serka mascarpone
* 3-4 łyżki cukru pudru
* opłatek na tort
* niebieski barwnik spożywczy
* wiórki z czekolady toffi
* wiórki kokosowe
Przygotowanie :
Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić i przelać do blaszki. Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Na pierwszy blat położyć galaretkę. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować niebieskim kremem. Torcik schłodzić. Boki obsypać wiórkami z czekolady.
wspaniały tort :)
OdpowiedzUsuń