Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* dżem brzoskwiniowy
* 600ml śmietany kremówki
* 2-3 śmietan-fixy
* woda z cytryną i cukrem do nasączenia biszkoptu
* 100ml kremówki
* 2 tabliczki mlecznej czekolady
* wafelki do dekoracji
Przygotowanie :
Biszkopt przekroić na 3 blaty, każdy nasączyć wodą z cytryną. Kremówki ubić z fix-em. Tort przekładać dżemem i śmietaną. Gore tortu posmarować tylko kremem i schłodzić. Czekoladę połamać, zalać gorącą kremówką i dokładnie wymieszać. Polewę wylać na ciasto. Schłodzić. Tort udekorować bitą śmietaną i wafelkami.
Torcik wygląda fantastycznie! :))
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie ina bank jest pyszny!
OdpowiedzUsuńprezentuje się uroczo! :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń