W tym roku dość często przygotowywałam kwiaty cukinii. Są pyszne i błyskawicznie można je przygotować na różne sposoby - w cieście i faszerowane. Tym razem zrywałam malutkie cukinie z kwiatem i grillowałam je z dodatkiem soli himalajskiej i oregano. Rewelacja! Polecam każdemu spróbować tego cuda!
Składniki :
* kilka małych cukinii wraz z kwiatem
* sól himalajska
* oregano suszone
* łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie :
Cukinie przyprawić, polać oliwą i odłożyć na 20 minut do lodówki. Układać cukinie na tacce do grilla, grillować po 5-7 minut z obu stron tak by nadal były chrupiące. Podawać z sosem czosnkowym.
Składniki :
* kilka małych cukinii wraz z kwiatem
* sól himalajska
* oregano suszone
* łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie :
Cukinie przyprawić, polać oliwą i odłożyć na 20 minut do lodówki. Układać cukinie na tacce do grilla, grillować po 5-7 minut z obu stron tak by nadal były chrupiące. Podawać z sosem czosnkowym.
Uwielbiam smak kwiatów cukinii :-)
OdpowiedzUsuńA ja nigdy tak podanej cukinii nie jadłam.
OdpowiedzUsuńUdanego weekendu kochana:)
Pyszności ☺
OdpowiedzUsuńkwiatów cukinii jeszcze nie miałam okazji jeść.
OdpowiedzUsuńojej :D cudna! a kwiatki tez można zjadać?
OdpowiedzUsuń