Składniki :
* 2 średnie cukinie
* sól morska
* łyżka klasycznej oliwy z oliwek extra vergine De Cecco
Przygotowanie :
Cukinie pokroić w plastry, posolić i odstawić na 10 minut. Polać oliwą z oliwek, wymieszać i smażyć na teflonowej patelni na złoty kolor.
Do przygotowania użyłam prawdziwej włoskiej oliwy z oliwek i jestem nią zachwycona. Ma delikatny smak, nie spotykany w tych naszych, marketowych oliwach.
Już wiem, że będzie na stałe gościła w mojej kuchni.
Więcej znajdziecie na stronie sklepu mantini24.pl w dziale oliwa i ocet.
Nie jadłam jeszcze grillowanej cukinii, trzeba nadrobić. :)
OdpowiedzUsuńmy się zajadamy w sezonie grillowym :) jest rewelacyjna!
UsuńUwielbiam cukinię pod każdą postacią! W niedzielę mieliśmy cukinię w szaszłykach an grillu, a dziś jako warzywko w sosie do spaghetti;) Pycha!
OdpowiedzUsuńzazdroszczę! :)
Usuńuwielbiam grillowaną cukinie:)))
OdpowiedzUsuńwiesz co dobre! ja też :)
UsuńCałą zimę tak ratuję się grillowanymi daniami:-) i cukinia wiedzie prym:-)
OdpowiedzUsuńto dobry pomysł :) na szaszłyki i inne pyszności!
UsuńGrillowana cukinia to jest to co tygryski lubią najbardziej :) Polecam przed grillowaniem posmarować delikatnie rozgniecionym czosnkiem!
OdpowiedzUsuńz czosnkiem nie robiłam, bo nie każdy by u mnie zjadł :) ale dla siebie na pewno wypróbuję :) dzięki!
UsuńA ja sobie dziś zrobię do obiadu cukinię na grillu elektrycznym;). Dzięki za inspirację:)
OdpowiedzUsuń