Nigdy bym nie pomyślała żeby wymieszać makaron ze szpinakiem i kokosem. Ten zapach! Choć nie był aż tak bardzo wyczuwalny olej w potrawie to jednak zapach unoszący się w kuchni był nie do opisania.
Składniki :
* ugotowana porcja makaronu
* łyżka oleju kokosowego
* mrożony szpinak
* 3 łyżki serka śmietankowego
* sól, pieprz, gałka muszkatołowa
* ewentualnie wędzony łosoś
Przygotowanie :
Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia i wymieszać. Wyłożyć na makaron. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Zapraszam Was do sklepu ze zdrowymi olejami oraz FB sklepu
Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z
pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym.
Dzięki temu
posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje
występujące w nim naturalnie witaminy i minerały.
Olej kokosowy jest trwały i stabilny termicznie.
Doskonale nadaje się do
smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast.
Składniki :
* ugotowana porcja makaronu
* łyżka oleju kokosowego
* mrożony szpinak
* 3 łyżki serka śmietankowego
* sól, pieprz, gałka muszkatołowa
* ewentualnie wędzony łosoś
Przygotowanie :
Rozpuścić olej, wrzucić szpinak i poddusić razem z przyprawami. Dodać serek, łososia i wymieszać. Wyłożyć na makaron. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz