środa, 15 stycznia 2014

Domowa feta z oliwą

Dzisiaj nie mam żadnego przepisu tylko pomysł na wykorzystanie domowej fety która robiłam tydzień temu. Do tego aromatyczna oliwa bądź olej, także domowy wyrób. Taka feta idealnie nadaje się do sałatek, kanapek i nadziewania np. naleśników bądź mięsa.


Składniki :
* kostka domowej fety
* szklanka domowej oliwy z czosnkiem i chili

 
Przygotowanie :
Ser pokroić w kostkę. Ułożyć w słoiku, zalać oliwą tak by przykryła ser. Odstawić na trzy dni do lodówki.

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię sałatki z taką smakową fetą, aczkolwiek domowej jeszcze nie jadłam, więc czas spróbować :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak trzeba spróbować, napewno zdrowsze niż kupcze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowa feta brzmi smakowicie, idę po przepis i spróbuję zrobić :)

    OdpowiedzUsuń