wtorek, 14 stycznia 2014

Nadziewane koperty z fetą

Lubię naleśniki i robię często. Czasami jednak kilka sztuk zostaje i wtedy zastanawiam się co z nimi zrobić. W tym przepisie wykorzystam wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty.
Składniki :
* naleśniki
* mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa
* łyżka oleju kokosowego
* domowy ser feta 
* ulubione przyprawy
* bułka tarta
* jajko
* olej rzepakowy
Przygotowanie :
Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Są idealne na ciepło, ale i na zimno smakują wybornie.

http://www.zdrowy-olej.pl/

7 komentarzy: