Składniki :
-
* duży filet z kurczaka pieczony czy gotowany - może być wędlina która została nam ze świąt bądź 40g szynki drobiowej
-
* biała część pora
-
* papryka czerwona
-
* pół zielonego ogórka
-
* 4 korniszony
-
* garść startego sera wędzonego
-
* mała śmietana 10%
-
* pół słoiczka majonezu
-
* koperek
-
* sól , pieprz
Przygotowanie :
Mięso bądź wędlinę kroimy w kostkę. U mnie pierś z kurczaka pieczona z przyprawą do kurczaka. Por siekamy w piórka i dodajemy do kurczaka. Kroimy pozostałe składniki w kostkę. Wsypujemy starty ser - idealnie pasuje ser wędzony, ale każdy inny będzie równie dobry. Wszystkie składniki potrząsam w misce, nie mieszam. Przygotowuję sos śmietanowo-majonezowy z dodatkiem koperku. Ja na te proporcje dałam cały pęczek. Im więcej tym lepiej. Przyprawiamy sos i sałatkę polewamy tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz