sobota, 19 października 2013

Rogaliki drożdżowe z musem jagodowym i kokosowym lukrem

Przepis na te rogale jest już na blogu. Ale chciałam zrobić je jeszcze raz by miały cały post tylko dla siebie. Dzisiaj z musem jagodowym od Anielskich Przysmaków oraz kokosowym lukrem. 
Przy okazji przepis bierze też udział w Durszlakowej Akcji Ale Mniam Rogale!

 
Częstujecie się!
 
Składniki :
  • * kostka drożdży
  • * kostka margaryny Kasia
  • * 3 łyżki cukru
  • * 3 łyżki zimnej wody
  • * 0,5kg mąki pszennej tortowej
Lukier :
  • * białko jajka
  • * 6 łyżek cukru pudru
  • * 3 łyżki wiórków kokosowych
 
 
Przygotowanie :
Drożdże rozetrzeć w wodzie z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać , dodać pokrojoną w kostkę margarynę oraz drożdże i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto , wykroić trójkąty , nadziewać dżemem , budyniem , czekoladą i piec na złoty kolor. Polukrować.

 
 

8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. a żebyś wiedziała że dobre :) Monia kiedy Ty zrobisz ?

      Usuń
  2. prezentują się przepyszenie :) przyznam że nie jadłam musu jagodowego jeszcze takiego. Ale musze to nadrobić bo uwielbiam jagody. Takie rogale to cieplutkie bym jeszcze zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jagodowe nadzienie, chyba będę musiała się zaopatrzyć w taki słoiczek i też zrobić rogaliki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. To coś cudownego, zjadłabym wszystkie!

    OdpowiedzUsuń