Małe cudeńka. Przepyszne i słodkie ciasteczka. Idealne do niedzielnej kawy. Polecam przygotować je już teraz i delektować się ich smakiem.
Składniki :
* 3 białka
* 200g cukru pudru
* 125g zmielonych migdałów
* barwnik spożywczy
* dowolny krem maślany do przełożenia ciasteczek
Przygotowanie :
Białka ubić na sztywno. Dodać połowę przesianego cukru i wymieszać mikserem. Dodać drugą część cukru i wymieszać. Wsypać migdały, całość dokładnie wymieszać łopatką. Zabarwić masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać po trochę masy. Odstawić na 30-40 minut do wyschnięcia. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Piec makaroniki 15 minut. Wystudzić. Ciasteczka przełożyć kremem.
Składniki :
* 3 białka
* 200g cukru pudru
* 125g zmielonych migdałów
* barwnik spożywczy
* dowolny krem maślany do przełożenia ciasteczek
Przygotowanie :
Białka ubić na sztywno. Dodać połowę przesianego cukru i wymieszać mikserem. Dodać drugą część cukru i wymieszać. Wsypać migdały, całość dokładnie wymieszać łopatką. Zabarwić masę. Przełożyć do rękawa cukierniczego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać po trochę masy. Odstawić na 30-40 minut do wyschnięcia. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. Piec makaroniki 15 minut. Wystudzić. Ciasteczka przełożyć kremem.
Może kiedyś je zrobię.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
Przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy mi nie wyszły makaroniki, ale podobno praktyka czyni mistrza ;)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3
urocze makaroniki! :)
OdpowiedzUsuń