wtorek, 20 marca 2018

Jajka faszerowane szynką

Mój pierwszy przepis z serii Wielkanocnej w tym roku. Są to jajka faszerowane szynką i oczywiście posypane rzeżuchą. Polecam przygotować je nie tylko na świąteczny stół.


Składniki :
* 4 jajka ugotowane na twardo 
* 4 łyżki majonezu
* łyżeczka musztardy 
* sól, pieprz 
* kilka plastrów dobrej szynki - najlepiej suchej
* rzeżucha 

Przygotowanie :
Jajka przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka. Dodać majonez i musztardę. Przyprawić do smaku. Drobno pokroić szynkę i wymieszać farsz. Jajka nafaszerować. Posmarować majonezem i posypać paskami szynki oraz rzeżuchą.
https://pixabay.com/pl/jajko-wielkanoc-wiosna-easter-egg-3230974/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz