Ciasto przygotowałam wczoraj do dzisiejszej kawy z koleżanką. Mam nadzieje że będzie smakowało. Proste ale efektowne i słodkie a to najważniejsze. W końcu to ciasto!
Składniki :
* 3 jajka
* pół szklanki cukru
* szklanka mąki pszennej
* łyżeczka proszku do pieczenia
* cukier waniliowy
* 4 jabłka
* 2 łyżki cukru trzcinowego
* łyżeczka cynamonu
* ulubiona galaretka
* 200ml śmietanki 30%
* 2 fix-y do śmietany
* łyżka cukru
* starta czekolada mleczna
Przygotowanie :
Jajka ubić z cukrami, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Przelać do tortownicy piec biszkopt prze 20 minut do suchego patyczka. Wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier i cynamon. Zagotować i wsypać galaretkę. Wymieszać i masę z jabłek wyłożyć na biszkopt. Wystudzić. Ubić kremówkę z fix-ami i cukrem. Rozsmarować na jabłkach. Całość posypać startą czekoladą.
Składniki :
* 3 jajka
* pół szklanki cukru
* szklanka mąki pszennej
* łyżeczka proszku do pieczenia
* cukier waniliowy
* 4 jabłka
* 2 łyżki cukru trzcinowego
* łyżeczka cynamonu
* ulubiona galaretka
* 200ml śmietanki 30%
* 2 fix-y do śmietany
* łyżka cukru
* starta czekolada mleczna
Przygotowanie :
Jajka ubić z cukrami, dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Przelać do tortownicy piec biszkopt prze 20 minut do suchego patyczka. Wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier i cynamon. Zagotować i wsypać galaretkę. Wymieszać i masę z jabłek wyłożyć na biszkopt. Wystudzić. Ubić kremówkę z fix-ami i cukrem. Rozsmarować na jabłkach. Całość posypać startą czekoladą.
mm dawno szarotki nie jadłam
OdpowiedzUsuńAleż pięknie wygląda :-)
OdpowiedzUsuń