sobota, 5 sierpnia 2017

Leczo z cukinią, kurczakiem i parówkami z szynki

Sezon na cukinię trwa i u mnie powstaje kolejna porcja leczo. Zamrażam sobie pojedyncze porcje i zjadamy kiedy brak pomysłu na obiad. Kto uwielbia leczo tak jak ja?

Składniki : 
* 2 czerwone papryki 
* 2 cukinie 
* szklanka małych marchewek 
* 2 czerwone cebule
* 1 żółta cebula 
* 2 łyżki oleju kokosowego 
* podwójny filet z kurczaka 
* 6 parówek z szynki 
* sól, pieprz 
* puszka pokrojonych pomidorów 
Przygotowanie :
Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki. Dodać marchewkę, paprykę i przyprawić. Poddusić, dodać cukinie. Gotować do miękkości warzyw. Dodać pomidory. Zagotować.
 

2 komentarze:

  1. leczo bardzo lubię, ale u mnie obowiązkowo z kiełbasą dobrej jakości :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oo, bardzo oryginalny przepis widzę. Wygląda interesująco, więc nie omieszkam się spróbować.

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń