Sezon na cukinię trwa i u mnie powstaje kolejna porcja leczo. Zamrażam sobie pojedyncze porcje i zjadamy kiedy brak pomysłu na obiad. Kto uwielbia leczo tak jak ja?
Składniki :
* 2 czerwone papryki
* 2 cukinie
* szklanka małych marchewek
* 2 czerwone cebule
* 1 żółta cebula
* 2 łyżki oleju kokosowego
* podwójny filet z kurczaka
* 6 parówek z szynki
* sól, pieprz
* puszka pokrojonych pomidorów
Przygotowanie :
Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki. Dodać marchewkę, paprykę i przyprawić. Poddusić, dodać cukinie. Gotować do miękkości warzyw. Dodać pomidory. Zagotować.
Składniki :
* 2 czerwone papryki
* 2 cukinie
* szklanka małych marchewek
* 2 czerwone cebule
* 1 żółta cebula
* 2 łyżki oleju kokosowego
* podwójny filet z kurczaka
* 6 parówek z szynki
* sól, pieprz
* puszka pokrojonych pomidorów
Przygotowanie :
Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki. Dodać marchewkę, paprykę i przyprawić. Poddusić, dodać cukinie. Gotować do miękkości warzyw. Dodać pomidory. Zagotować.
leczo bardzo lubię, ale u mnie obowiązkowo z kiełbasą dobrej jakości :)
OdpowiedzUsuńOo, bardzo oryginalny przepis widzę. Wygląda interesująco, więc nie omieszkam się spróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.