środa, 8 lutego 2017

Marchewkowe babeczki z owocami

Przepis powstał na bazie ostatniego ciasta marchewkowego. Dorzuciłam jednak kilka owoców i powstały przepyszne babeczki. Polecam!

Składniki :
* 4 jajka
* szklanka cukru trzcinowego 
* łyżeczka sody 
* łyżeczka proszku do pieczenia 
* łyżeczka cynamonu 
* 2 szklanki mąki pszennej 
* 2 szklanki startej marchewki 
* kostka masła
* pół puszki ananasa 
* jabłko
* gruszka
Przygotowanie : 
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać sodę i proszek do pieczenia oraz cynamon. Ciasto wymieszać z mąką, marchewką i masłem. Dodać pokrojony ananas, kostki pokrojonego jabłka oraz gruszki. Łyżka nakładać ciasto do papilotek. Piec około 20 minut do tzw. suchego patyczka. 

 

2 komentarze:

  1. też kiedyś robiłam ciasto marchewkowe w formie babeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ciacha warzywne (z marchwi, cukinii, fasoli czy buraków. Dobry sposób na przemycenie nielubianych przez domowników warzywek do codziennej diety :)

    OdpowiedzUsuń