Kotlet z delikatnej polędwicy pasuje idealnie do ziemniaków, ryżu czy kaszy. W kilka chwil mamy przepyszny obiad. Polecam!
Składniki :
* polędwiczka wieprzowa
* łyżka oleju
* ulubione przyprawy
* 200g pieczarek
* cebula
* kilka plasterków sera mozzarella
Przygotowanie :
Polędwiczkę pokroić na 4 części. Każdą część rozkroić na kotlet i rozbić. Przyprawić i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki poddusić razem z cebulą. Ułożyć na kotletach. Dodać ser i pod przykryciem całość dusić jeszcze 5-10 minut.
Składniki :
* polędwiczka wieprzowa
* łyżka oleju
* ulubione przyprawy
* 200g pieczarek
* cebula
* kilka plasterków sera mozzarella
Przygotowanie :
Polędwiczkę pokroić na 4 części. Każdą część rozkroić na kotlet i rozbić. Przyprawić i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Pieczarki poddusić razem z cebulą. Ułożyć na kotletach. Dodać ser i pod przykryciem całość dusić jeszcze 5-10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz