Dobrze doprawione mięso to podstawa. Karkówka bez czosnku się nie obejdzie a i danie to robi się szybko, bo wystarczy mięso przygotować sobie dzień wcześniej. Polecam!
Składniki :
* kg karkówki bez kości
* 2 główki czosnku
* sól, pieprz
* czerwona słodka papryka
* majeranek
* ulubiona przyprawa do mięsa
Przygotowanie :
Mięso pokroić w plastry. Przyprawić. Dobrze i dokładnie natrzeć karkówkę przyprawami. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do mięsa razem z łupinkami. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso do rękawa i piec 40-50 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło bądź na zimno.
Składniki :
* kg karkówki bez kości
* 2 główki czosnku
* sól, pieprz
* czerwona słodka papryka
* majeranek
* ulubiona przyprawa do mięsa
Przygotowanie :
Mięso pokroić w plastry. Przyprawić. Dobrze i dokładnie natrzeć karkówkę przyprawami. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do mięsa razem z łupinkami. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso do rękawa i piec 40-50 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło bądź na zimno.
pyszny sposób na mięsko :)
OdpowiedzUsuń