środa, 18 maja 2016

Grillowane warzywa

Sezon grillowy rozpoczęty to i kilka wpisów na bloga wpadnie. Dzisiaj warzywa w pysznej marynacie, idealnie doprawione i chrupiące, choć dobrze zgrillowane. Świetny dodatek do mięsa a całość zrobi nam rewelacyjny obiad na świeżym powietrzu. Smacznego!

Składniki :
* czerwona papryka
* cukinia
* czerwona cebula
* pieczarki
* bakłażan
* 3 łyżki oleju rzepakowego 
* łyżeczka oregano
* sól, świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie :
Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać z sosem jogurtowym bądź czosnkowym.
 
 

1 komentarz: