Jak już dobrze wiecie makaron w mojej kuchni być musi. Awokado od niedawna także uwielbiam. Do tego pyszny szpinaki i ser. Połączenie smaków idealne i warte spróbowania! Macie jeszcze miejsce na porcje makaronu? A może ktoś się pokusi przygotować go na kolację? Gorąco zachęcam!
Składniki :
* 2 porcje makaronu Bucatini Garofalo
* pół awokado
* garść szpinaku świeżego
* ząbek czosnku
* pół małego oscypka
* 2 łyżki oliwy z oliwek
* sól, pieprz świeżo mielony
Przygotowanie :
Rozgrzać oliwę, wrzucić drobno posiekany czosnek, przesmażyć razem ze szpinakiem, dodać kostki awokado. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerze, dodać sos ze szpinaku i awokado. Gdyby był za gęsty można dodać odrobinę wody z gotowania makaronu. Całość przyprawić, posypać startym oscypkiem.
Co do samego makaronu to myślałam, że to takie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten makaron jest zupełnie inny. W środku jest cienka rureczka. Sam makaron jest zdecydowanie moim faworytem do dań z kuchni włoskiej.
lubię takie dania:) ciekawe połączenie szpinaku z awokado:)
OdpowiedzUsuńsmakuje rewelacyjnie :)
Usuńświeży szpinak jest najlepszy na świecie <3 nigdy nie probowałam w takim zestawie, ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńpolecam spróbować :)
Usuńbosko to wszystko połączyłaś:) moje ukochane dodatki:D
OdpowiedzUsuńcieszę się, że trafiłam w Twoje smaki :)
UsuńJa zawsze znajdę miejsce na makaron :)
OdpowiedzUsuńto zupełnie tak jak ja :)
Usuń