środa, 23 kwietnia 2014

Makaron z wędzoną makrelą i słodką kukurydzą

Dzisiaj coś na szybko. Pyszny obiad na ciepło z podstawowym składnikiem makaronem. Nie wyobrażam sobie kuchni bez niego i często gości w sałatkach, daniach obiadowych czy zupach. W tym daniu łączymy makrelę i kukurydzę co razem z serkiem śmietankowym daje nam pyszne doznania smakowe. Coś lekkiego po świętach na pewno się przyda. 




Składniki :
* 2 szklanki makaronu penne 
* 100 g fileta z makreli 
* 3 łyżki kukurydzy konserwowej 
* 2 pomidory suszone w oliwie 
* 2 łyżki serka śmietankowego 
* świeżo mielony czarny pieprz
* rzeżucha bądź natka pietruszki




Przygotowanie :
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z pomidorów, dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz kawałki makreli, dusimy chwilkę i mieszamy dokładnie z serkiem. Całość mieszamy z makaronem, dodajemy kukurydzę. Podajemy w miseczkach, posypujemy rzeżuchą i świeżo mielonym pieprzem. 


To moja propozycja na przepis miesiąca kwietniaSzybkie dania z makaronu 

10 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie, smkauje pewnie równie pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powiem Ci że smak bardzo mnie zaskoczył :) ale było pysznie! :)

      Usuń
  2. bardzo fajny makaron! Dziękuję za przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ależ proszę bardzo :) czekam już na majowy przepis miesiąca :)

      Usuń
  3. Takiego połączenia jeszcze nie jadłam :) Brzmi ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. lubię ostatnio takie smaki :) pokombinowane troszkę :)

      Usuń
  4. Po świętach tylko makaron, też musiałam sobie zrobić przerwę od mięs :)) Ciekawy przepis Marto :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ojjj Ty dobrze wiesz jak bardzo kocham makaron :) !

    OdpowiedzUsuń