Kolejna propozycja na sałatkę do obiadu. Pojawiają się już ogórki gruntowe, cena jeszcze co prawda szału nie robi, ale na mizerię możemy sobie pozwolić.
Składniki :
* 5 ogórków gruntowych
* mała cebula
* mała śmietana 12 %
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Cebule pokroić w drobną kostkę, ogórki zetrzeć na tarce na cienkie plasterki. Całość wymieszać, posolić. Odstawić na 20 minut. Odlać wodę, przyprawić pieprzem i wymieszać ze śmietaną.
Moja mama dodaje jeszcze ocet - jest pyszna. :)
OdpowiedzUsuńoctu nigdy nie dawałam, muszę spróbować :)
Usuńświetna do wiosennego obiadu:)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńMizeria! jeden z najlepszych obiadowych dodatków :)))))))
OdpowiedzUsuńczekam na sezon ogórkowy już :)
Usuń