Jedno z lepszych ciast jakie ostatnio jadłam, Takie jesienne bo z orzechami i jabłkami. Szybkie w przygotowaniu i szybko znika ze stołu. Warto je przygotować nie tylko w weekend.
Składniki :
* 4 duże jajka
* szklanka cukru trzcinowego
* 2 szklanki mąki pszennej
* pół szklanki oleju
* łyżeczka sody, proszku do pieczenia i cynamonu
* szklanka orzechów włoskich
* szklanka pokrojonych jabłek
Przygotowanie :
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę i proszek z sodą i cynamonem. Ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojonymi jabłkami. Przelać do formy - u mnie keksówki. Piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Składniki :
* 4 duże jajka
* szklanka cukru trzcinowego
* 2 szklanki mąki pszennej
* pół szklanki oleju
* łyżeczka sody, proszku do pieczenia i cynamonu
* szklanka orzechów włoskich
* szklanka pokrojonych jabłek
Przygotowanie :
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mąkę i proszek z sodą i cynamonem. Ciasto wymieszać z posiekanymi orzechami i pokrojonymi jabłkami. Przelać do formy - u mnie keksówki. Piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Jadłam i pyszne.
OdpowiedzUsuńNie znałam takiego ciacha :D
OdpowiedzUsuńMusi być fajne :)
OdpowiedzUsuń