Idealne ciasto na każdą okazję. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale efekt jest super! Polecam!
Składniki :
* opakowanie czarnych herbatników
* opakowanie kakaowych herbatników
* puszka kajmaku
* 3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
* litr mleka
* 200g orzechów ziemnych
* pół szklanki cukru trzcinowego
Przygotowanie :
Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć kakaowymi ciastkami. Wyłożyć drugą część budyniu i przykryć pozostałymi herbatnikami. Rozsmarować masę krówkową. Rozpuścić cukier na suchej patelni. Dodać orzechy, obtoczyć w karmelu. Wyłożyć na masę krówkową. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Składniki :
* opakowanie czarnych herbatników
* opakowanie kakaowych herbatników
* puszka kajmaku
* 3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
* litr mleka
* 200g orzechów ziemnych
* pół szklanki cukru trzcinowego
Przygotowanie :
Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć kakaowymi ciastkami. Wyłożyć drugą część budyniu i przykryć pozostałymi herbatnikami. Rozsmarować masę krówkową. Rozpuścić cukier na suchej patelni. Dodać orzechy, obtoczyć w karmelu. Wyłożyć na masę krówkową. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Aż mi ślinka pociekła :)
OdpowiedzUsuńsuper ciacho :)
OdpowiedzUsuń