Jeden z lepszych sosów do ziemniaków czy ryżu bo nie musimy go dodatkowo zagęszczać właśnie dzięki cebuli. Polecam!
Składniki :
* 2 cebule
* 1 cebula czerwona
* 2-3 ząbki czosnku
* łyżka oleju rzepakowego
* 2 plastry chudego mięsa wieprzowego np szynki
* sól himalajska, papryka czerwona, pieprz do smaku
* woda
Przygotowanie :
Mięso pokroić w paski. Przyprawić, Cebulę posiekać w piórka, przesmażyć razem z czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso, przesmażyć. Dolać wodę i gotować aż do miękkości mięsa. Sosu nie trzeba zagęszczać, podawać z ziemniakami.
Składniki :
* 2 cebule
* 1 cebula czerwona
* 2-3 ząbki czosnku
* łyżka oleju rzepakowego
* 2 plastry chudego mięsa wieprzowego np szynki
* sól himalajska, papryka czerwona, pieprz do smaku
* woda
Przygotowanie :
Mięso pokroić w paski. Przyprawić, Cebulę posiekać w piórka, przesmażyć razem z czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso, przesmażyć. Dolać wodę i gotować aż do miękkości mięsa. Sosu nie trzeba zagęszczać, podawać z ziemniakami.
Super! I takie sosy lubię - nie przepadam za sztucznym zabielaniem sosów śmietaną :)
OdpowiedzUsuńCudowne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńpyszny klasyczny obiadek :)
OdpowiedzUsuń