środa, 21 grudnia 2016

Polędwiczka w sosie z mascarpone

Polędwiczka to mięso, które ostatnio często przyrządzam na obiad. Szybko i smacznie w tym okresie przedświątecznym to podstawa. Smacznego!

Składniki :
* 2 polędwiczki około 800g
* 2 cebule
* czerwona papryka
* sól, pieprz do smaku
* łyżka mascarpone
* łyżeczka mąki pszennej 
Przygotowanie :
Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić. Obsmażyć z obu stron na łyżce tłuszczu. Odłożyć, na patelnię wrzucić piórka cebuli oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Poddusić całość razem z polędwiczką. Sos zagęścić mascarpone oraz mąką wymieszaną z wodą. Zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem albo świeżym chlebem.
 

1 komentarz: