Lubimy śledzie i teraz przed Świętami testuję kilka nowych przepisów. Tatar ze śledzia to fajnie podana przekąska nie tylko na wigilijny stół. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące Andrzejki. Polecam!
Składniki :
* 200g filetów śledziowych z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO
* czerwona cebula
* ogórek kiszony
* oliwki zielone
* łyżka oleju rzepakowego
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Wszystkie składniki tatara posiekać w drobną kostkę. Ułożyć w małych miseczkach. Przyprawić, polać olejem i posypać koperkiem. Podawać z chlebem posmarowanym masłem.
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy, do zaglądania na FB, oraz do podpatrzenia przepisów, które znajdziecie tutaj.
Składniki :
* 200g filetów śledziowych z zielonymi oliwkami i kaparami SEKO
* czerwona cebula
* ogórek kiszony
* oliwki zielone
* łyżka oleju rzepakowego
* sól, pieprz do smaku
Przygotowanie :
Wszystkie składniki tatara posiekać w drobną kostkę. Ułożyć w małych miseczkach. Przyprawić, polać olejem i posypać koperkiem. Podawać z chlebem posmarowanym masłem.
Wpis powstał przy współpracy z firmą :
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy, do zaglądania na FB, oraz do podpatrzenia przepisów, które znajdziecie tutaj.
Pycha. Pozdrawiam cieplutko:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny tatar :) kiedyś coś podobnego robiłam z wędzonym łososiem :)
OdpowiedzUsuńNawet z najlepszymi i najbardziej czystymi śledziami boję się takiego tatara.
OdpowiedzUsuńdlaczego?
Usuń