poniedziałek, 7 listopada 2016

Brzoskwiniowy tort Soy Luna

Kolejny tort przygotowany dla córki koleżanki. Tym razem z opłatkiem i z brzoskwiniami. Podobno był przepyszny! 

Składniki :
* biszkopt z tego przepisu 
* 500ml śmietanki kremówki 
* 250g serka mascarpone
* 2 łyżki cukru pudru
* słoiczek dżemu brzoskwiniowego 
* pomarańczowy barwik spożywczy
* opłatek na tort
* brzoskwinie z puszki do dekoracji
Przygotowanie :
Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować pomarańczowym kremem. Torcik schłodzić. Boki obłożyć plasterkami brzoskwiń. Podawać po dwóch godzinach.
 

2 komentarze: