Ten tort przygotowałam dla babci mojej koleżanki. Ale nadaje się na każdą okazję. Dżem wiśniowy plus galaretka i masa śmietanowa. A to wszystko z najlepszym biszkoptem. Zróbcie koniecznie dla swoich mam!
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* litr śmietany 36%
* 4 łyżki cukru pudru
* szklanka dżemu wiśniowego
* 2 galaretki truskawkowe
* świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy
* szklanka wrzątku
* sok z połowy pomarańczy
Przygotowanie :
Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszać z różowym barwnikiem. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, wymieszać i wylać na płaski talerz. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Biszkopt przeciąż na pół. Nasączyć wodą pomarańczową. Jedną połowę posmarować dżemem i połową białego kremu. Wyłożyć galaretkę i przykryć drugim nasączonym biszkoptem. Posmarować drugą połową białego kremu i odstawić na godzinę do lodówki.Tort posmarować różowym kremem. Ozdobić według uznania. Schłodzić.
Składniki :
* biszkopt z tego przepisu
* litr śmietany 36%
* 4 łyżki cukru pudru
* szklanka dżemu wiśniowego
* 2 galaretki truskawkowe
* świeże owoce, literki z czekolady, kwiaty z opłatka, barwnik spożywczy
* szklanka wrzątku
* sok z połowy pomarańczy
Przygotowanie :
Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszać z różowym barwnikiem. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku, wymieszać i wylać na płaski talerz. Odstawić do stężenia i pokroić w kostkę. Biszkopt przeciąż na pół. Nasączyć wodą pomarańczową. Jedną połowę posmarować dżemem i połową białego kremu. Wyłożyć galaretkę i przykryć drugim nasączonym biszkoptem. Posmarować drugą połową białego kremu i odstawić na godzinę do lodówki.Tort posmarować różowym kremem. Ozdobić według uznania. Schłodzić.
tort prezentuje się znakomicie! :)
OdpowiedzUsuńWyglada wspaniale!!! Ależ jesteś zdolna:)
OdpowiedzUsuńściskam kochana