Sezon grillowy rozpoczęty.
Co prawda upałów jeszcze nie ma, ale wczoraj choć troszkę świeciło słońce i skusiliśmy się na pierwszego grilla. Dawno już za mną chodziły szparagi, a że dorwałam całkiem ładny pęczek zielonych szparagów w Almie to wylądowały na ruszcie. Nam smakowały. A Wy lubicie szparagi? Jak je podajecie?
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* sól
* kilka plastrów wędzonego boczku
Przygotowanie :
Szparagi sparzyć i troszkę posolić . Zwijać po 4-5 sztuk w plasterek boczku. Można posypać ulubionymi ziołami. Grillować 7-10 minut, aż boczek się zrumieni. Ja podaję z sosem czosnkowym.
Co prawda upałów jeszcze nie ma, ale wczoraj choć troszkę świeciło słońce i skusiliśmy się na pierwszego grilla. Dawno już za mną chodziły szparagi, a że dorwałam całkiem ładny pęczek zielonych szparagów w Almie to wylądowały na ruszcie. Nam smakowały. A Wy lubicie szparagi? Jak je podajecie?
Składniki :
* pęczek zielonych szparagów
* sól
* kilka plastrów wędzonego boczku
Przygotowanie :
Szparagi sparzyć i troszkę posolić . Zwijać po 4-5 sztuk w plasterek boczku. Można posypać ulubionymi ziołami. Grillować 7-10 minut, aż boczek się zrumieni. Ja podaję z sosem czosnkowym.
Uwielbiam. Zrobię takie szparagi na pewno. Wyglądają przepysznie. I mnie będzie jutro też grill. Właśnie skończyłam marynowac mięsa. Całusy
OdpowiedzUsuńAle boskie połączenie :D
OdpowiedzUsuńpyszna sezonowa propozycja :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię szparagi, a jajecznicę z nimi wręcz kocham! :)
OdpowiedzUsuńNa almę niestety jestem niejako skazana, bo mam ją pod domem, a w pobliżu brak innego sklepu... Tam ciągle są nieświeże szparagi (jak i większość warzyw i owoców), koszmarny sklep...