Dzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc korzystać. Przepis dodaję tutaj.
Składniki :
* 3 główki młodej kapusty
* 2 marchewki
* sól, pieprz
* 3 łyżki masła
* koperek
Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować, marchewkę pokroić w kostkę, bądź w większe kawałki. Gotować do miękkości kapusty, lekko podlewając wodą. Przyprawić. Dodać masło i wymieszać. Posypać koperkiem. Podawać na ciepło.
Składniki :
* 3 główki młodej kapusty
* 2 marchewki
* sól, pieprz
* 3 łyżki masła
* koperek
Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować, marchewkę pokroić w kostkę, bądź w większe kawałki. Gotować do miękkości kapusty, lekko podlewając wodą. Przyprawić. Dodać masło i wymieszać. Posypać koperkiem. Podawać na ciepło.
Ja zazwyczaj młodą kapustę jadam z bułką tartą i masłem- dosłownie pycha:) Ale Twoja propozycja również kusząca:)
OdpowiedzUsuńuściski słoneczne i weekendowe:)
Kapusta świetna w każdej postaci. Najczęściej robię zupki ale trzeba spróbować raz inaczej :)
OdpowiedzUsuńTaki mały kociołek szczęścia na obiad :D Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek :)
OdpowiedzUsuń