piątek, 27 maja 2016

Błyskawiczne piątki - Młoda kapusta z marchewką

Dzisiaj robię kapustę, większą ilość, żeby była do obiadu na dwa dni i tak do podjadania np z chlebem. Teraz jest najlepsza i najtańsza. Trzeba więc korzystać. Przepis dodaję tutaj.

Składniki :
* 3 główki młodej kapusty
* 2 marchewki 
* sól, pieprz
* 3 łyżki masła
* koperek 

Przygotowanie :
Kapustę drobno poszatkować, marchewkę pokroić w kostkę, bądź w większe kawałki. Gotować do miękkości kapusty, lekko podlewając wodą. Przyprawić. Dodać masło i wymieszać. Posypać koperkiem. Podawać na ciepło.

3 komentarze:

  1. Ja zazwyczaj młodą kapustę jadam z bułką tartą i masłem- dosłownie pycha:) Ale Twoja propozycja również kusząca:)
    uściski słoneczne i weekendowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kapusta świetna w każdej postaci. Najczęściej robię zupki ale trzeba spróbować raz inaczej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki mały kociołek szczęścia na obiad :D Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek :)

    OdpowiedzUsuń