poniedziałek, 28 marca 2016

Brzoskwiniowe ciasto Agnieszki

Przepis dostałam już jakiś czas temu od koleżanki z pracy i właśnie na święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję.

Składniki :
* jasny biszkopt 
* puszka brzoskwiń 
* 2 budynie śmietankowe 
* 2 galaretki brzoskwiniowe 
* kostka masła

Przygotowanie :
Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą.


6 komentarzy:

  1. Chociaż jestem objedzona słodkościami, ciasto wygląda przepysznie i jest na pewno warte wypróbowania:)
    uściski

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię ciasta z brzoskwiniami, skusiłabym się na to :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki brzoskwiniowy jabłecznik. Kiedy tylko urosną mi brzoskwinki na drzewie to na pewno spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. smaczne ciacho :) od razu z latem mi się skojarzyły te brzoskwinie :)

    OdpowiedzUsuń