Przepis dostałam już jakiś czas temu od koleżanki z pracy i właśnie na święta gościło na naszym stole. Ciasto jest lekkie a krem nie za słodki więc szybko znikało z blaszki. Polecam Wam to ciasto na każdą okazję.
Składniki :
* jasny biszkopt
* puszka brzoskwiń
* 2 budynie śmietankowe
* 2 galaretki brzoskwiniowe
* kostka masła
Przygotowanie :
Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą.
Składniki :
* jasny biszkopt
* puszka brzoskwiń
* 2 budynie śmietankowe
* 2 galaretki brzoskwiniowe
* kostka masła
Przygotowanie :
Biszkopt przekroić na pół. Odsączyć brzoskwinie, dodać wody do 1 litra i ugotować 2 budynie według przepisu na opakowaniu. Do ugotowanego budyniu wsypać 2 galaretki i mieszać aż się rozpuszczą. Dodać masło i wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Do zimnego kremu dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie. Masę wylać na połowę biszkoptu, przykryć drugim i wstawić do lodówki. Ciasto można posypać cukrem pudrem bądź polać czekoladową polewą.
Fajne ciacho:)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńChociaż jestem objedzona słodkościami, ciasto wygląda przepysznie i jest na pewno warte wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńuściski
lubię ciasta z brzoskwiniami, skusiłabym się na to :)
OdpowiedzUsuńTaki brzoskwiniowy jabłecznik. Kiedy tylko urosną mi brzoskwinki na drzewie to na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńsmaczne ciacho :) od razu z latem mi się skojarzyły te brzoskwinie :)
OdpowiedzUsuń