czwartek, 22 maja 2014

Kompot rabarbarowy z winogronami

Korzystam z rabarbaru na różne sposoby, teraz gdy jest coraz cieplej robię kompot, który szybko znika. Tym razem dodałam czerwone winogrona i powiem że jest rewelacyjny. Koniecznie spróbujcie!




Składniki :
* 5-6 kawałków rabarbaru 
* sporo garść czerwonego winogrona
* 3 litry wody
* pół szklanki brązowego cukru




Przygotowanie :
Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze kawałki, winogrona umyć. Zalać wodą i gotować do miękkości rabarbaru. Dodać cukier, wymieszać. Smakuje rewelacyjnie. 

3 komentarze:

  1. uwielbiam takie kompoty! szkoda, że nie można mi teraz rabarbaru...

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja także zaliczyłam już gotowanie kompotu rabarbarowego. :) pychotka

    OdpowiedzUsuń