czwartek, 3 kwietnia 2014

Wielkanocne jajka faszerowane

Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia.





Składniki :
* 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo
* 2 łyżki majonezu
* garść czarnych oliwek
* kilka listków świeżej bazylii
* rzeżucha
* sól, pieprz 
* szczypta czarnuszki





Przygotowanie :
Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą


Wielkanocne Smaki - edycja IV

6 komentarzy: