Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia.
Składniki :
* 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo
* 2 łyżki majonezu
* garść czarnych oliwek
* kilka listków świeżej bazylii
* rzeżucha
* sól, pieprz
* szczypta czarnuszki
Przygotowanie :
Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, tradycyjnie ja bez oliwek. :D
OdpowiedzUsuńtradycyjnie oliwki dają cały smak :)
UsuńBrzmią intrygująco :))
OdpowiedzUsuńi jest smaczne :)
Usuńja się do takich konkursów nie nadaje! :)
OdpowiedzUsuń