Czyli grecki dip idealny do dań z grilla czy świetny dodatek do pieczywa. Idealnie sprawdzi się przy grillowaniu na nadchodzące majówki.
Składniki :
* ogórek zielony
* mały kubeczek greckiego jogurtu naturalnego
* 2 ząbki czosnku
* łyżeczka oliwy z oliwek
* sól
Przygotowanie :
Ogórka obrać, zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na 20 minut. Dobrze odcisnąć, polać oliwą. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć, odstawić na pół godziny do lodówki by smaki się przegryzły.
Ja często robię ten sos i podaję na grzance, pycha. :)
OdpowiedzUsuńna grzankach jeszcze u mnie nie gościł :) czas sprawdzić jak to smakuje :)
UsuńPyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak :)
Usuńuwielbiam !
OdpowiedzUsuńmy też polubiliśmy :)
Usuń