wtorek, 1 kwietnia 2014

Czekoladowe ule wielkanocne

Przyszedł i czas na Wielkanocne ule, a raczej na jajko, kurkę i zająca. Teraz jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.
Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń. 






Składniki :
* pół paczki biszkoptów
* pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
* 2 łyżki masła
* 2 łyżki masy krówkowej
* dowolne nadzienie






Przygotowanie :
Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło rozpuścić razem z masą krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy budyniem napełniać czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z biszkoptów, ale przy nutelli było to zbędne. Krem się dobrze trzymał  w ciasteczkach. 



Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN, tutaj znajdziecie kilka ciekawych nowości. 
Zapraszam Was do sklepu oraz na FB
Tutaj znajdziecie foremki do tych ciasteczek oraz całą ofertę na Wielkanoc

Wielkanocne Smaki - edycja IV

7 komentarzy:

  1. pięknie wyglądają te zajączki... z nutellą w środku... muszą się rozpływać w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadłabym! Wielkanoc tuż tuż :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Szkoda, że nie ma zdjęcia w przekroju. :( Wyglądają przepysznie, uwielbiam nutellę, mam w szafie największy słoik, nówka nieśmigany jeszcze! <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szybko zostały zjedzone :) dobrze, że się parę zachowało do zdjęć :)

      Usuń
  4. Wyglądają przepięknie :)

    OdpowiedzUsuń