Przyszedł i czas na Wielkanocne ule, a raczej na jajko, kurkę i zająca. Teraz jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.
Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.
Składniki :
* pół paczki biszkoptów
* pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
* 2 łyżki masła
* 2 łyżki masy krówkowej
* dowolne nadzienie
Przygotowanie :
Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło rozpuścić razem z masą krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy budyniem napełniać czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z biszkoptów, ale przy nutelli było to zbędne. Krem się dobrze trzymał w ciasteczkach.
Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN, tutaj znajdziecie kilka ciekawych nowości.
Zapraszam Was do sklepu oraz na FB.
Tutaj znajdziecie foremki do tych ciasteczek oraz całą ofertę na Wielkanoc.
pięknie wyglądają te zajączki... z nutellą w środku... muszą się rozpływać w ustach :)
OdpowiedzUsuńsą przesłodkie :)
Usuńzjadłabym! Wielkanoc tuż tuż :)))
OdpowiedzUsuńnie strasz Justynka :)
UsuńSzkoda, że nie ma zdjęcia w przekroju. :( Wyglądają przepysznie, uwielbiam nutellę, mam w szafie największy słoik, nówka nieśmigany jeszcze! <3
OdpowiedzUsuńszybko zostały zjedzone :) dobrze, że się parę zachowało do zdjęć :)
UsuńWyglądają przepięknie :)
OdpowiedzUsuń