sobota, 19 kwietnia 2014

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Moja propozycja na jutrzejsze śniadanie Wielkanocne to pyszna kiełbasa biała pieczona z dodatkiem cebuli, czosnku i piwa. Kto jeszcze nie próbował to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.







Składniki :
* 5 kiełbas białych surowych
* 2 cebule
* 3 ząbki czosnku
* szklanka piwa 
* odrobina majeranku do smaku





Przygotowanie :
Kiełbasy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojone w piórka cebule i posiekany w plasterki czosnek. Całość zalać piwem, przyprawić odrobiną majeranku. Przykryć i piec 40 minut w 180 stopniach, ściągnąć pokrywkę, dopiec jeszcze chwilkę do uzyskania chrupiącej skórki.

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz